Wat doen nadat je je sollicitatiebrief verstuurd hebt?

Je bent een job tegengekomen waarin je heel erg geïnteresseerd bent, je hebt een prachtige sollicitatiebrief en cv opgesteld en naar de zoekende werkgever gepost of gemaild hebt.

Nadat je alles verstuurd hebt, is het verleidelijk gewoon achterover te leunen en te wachten tot men zal bellen. Grote vergissing, want je moet er absoluut voor zorgen dat je sollicitatie opgevolgd wordt.

Een week later

Heb je een week na je spontane sollicitatie of een week na de deadline op sollicitaties voor een specifieke vacature nog niets gehoord? Laat dan zelf iets van je horen.

E-mail

E-mail is een erg handig communicatiemiddel na een sollicitatie. Niet alleen kun je laten weten dat je nog niets gehoord hebt, ook heb je de kans je cv nog eens op te sturen. Enkele tips.

Plaats in het onderwerpvakje van je e-mail de naam van de functie waarvoor je gesolliciteerd hebt.
Schrijf een professionele e-mail waarin je je kwalificaties en je interesse voor de job benadrukt.
Voeg je cv nog een keer toe in bijlage. Zo hoeft de werkgever er niet opnieuw naar op zoek te gaan.
Lees alles nog eens goed door voor je op ‘Zenden’ klikt.

Telefoneer

Als je besluit te telefoneren, denk dan goed na over wat je gaat zeggen tegen de werkgever. Houd het kort en vriendelijk. Stel jezelf voor en herinner de werkgever eraan dat je een sollicitatiebrief en cv opgestuurd hebt. Vermeld precies in welke job je geïnteresseerd bent. Je kunt ook vragen of ze je cv ontvangen hebben en of ze nog steeds op zoek zijn naar geschikte kandidaten voor de job.

Als je een antwoordapparaat krijgt, kun je later opnieuw bellen. Het is altijd beter een persoon te spreken dan een bericht na te laten op het antwoordapparaat.

Opnieuw versturen?

Misschien denk je dat er iets verkeerd gegaan is met je sollicitatie en wil je je cv opnieuw versturen? Geen goed idee! De werkgever zal hoogst waarschijnlijk wel merken dat hij je cv al gehad heeft. Hij zou zelfs kunnen denken dat je niet eens gemerkt hebt dat je al eens voor de baan gesolliciteerd hebt!

Dit bericht is gepost op 23 April 2008 om 08:22 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.