Hoe je je carrière een boost geeft

Wat te doen als je baas steeds meer van je gaat verwachten maar je zelf continu met de handen in het haar zit? Je wordt steeds onzekerder en overweegt je baan op te geven. Een mogelijke oplossing: ontdekken waar je goed in bent en hier op professioneel vlak de vruchten van plukken.

Analyseer jezelf

Je kwaliteiten, talenten en competenties ontdekken is niet zo vanzelfsprekend. Je moet jezelf grondig onder de loep nemen, maar ook andermans mening vragen. Je hebt weleens een verkeerd beeld van jezelf omdat je denkt en vooral hoopt bepaalde kwaliteiten te bezitten. Bewust worden van je eigen kunnen is dus een eerste stap in de richting naar een succesvolle carrière.

Back to school

Vervolgens moet je optimaal gebruik leren maken van je capaciteiten. Gooi je grootste troeven in de ring en projecteer ze op je werk. Kwaliteiten kan je deels ook creëren. Door bijvoorbeeld een bijscholing te volgen of eens een interessante lezing bij te wonen, kan je heel wat nieuwe vakbekwaamheid vergaren. Het leren van nieuwe vaardigheden kan je job alleen maar ten goede komen.

Netwerken

Hoe komt het dat je ondanks al je moeite maar niet hogerop geraakt in je bedrijf? De oorzaak hiervan kan weleens liggen bij het ontbreken van de nodige connecties op professioneel vlak. Het hebben van een bepaald netwerk van mensen die je een stapje hogerop kunnen helpen is een ware must in het bedrijfsleven. Je kunt tevens heel wat van ze leren. 

Maar hoe kom je in contact met zulke invloedrijke mensen?

Conferences en seminaries zijn echte trekpleisters voor mensen die heel wat over hebben voor hun baan en er alles aan doen om een succesvolle carrière uit te bouwen. Maar ook op de vele workshops die bedrijven aanbieden kan je gemakkelijk contacten leggen.Maar hoe kom je in contact met zulke invloedrijke mensen? Conferences en seminaries zijn echte trekpleisters voor mensen die heel wat over hebben voor hun baan en er alles aan doen om een succesvolle carrière uit te bouwen. Maar ook op de vele workshops die bedrijven aanbieden kan je gemakkelijk contacten leggen.

Een op maat gemaakte carrière vergt dus heel wat inspanningen en tijd. Ontwikkeling op professioneel vlak begint namelijk bij het bewust worden van je kwaliteiten, talenten en competenties. Vervolgens kun je van je persoonlijke troeven optimaal gebruik maken in je job. Toch is jezelf blijven ontwikkelen en jezelf continu bijscholen een ware noodzaak. Ook de nodige connecties in het bedrijfsleven vergemakkelijken het uitbouwen van een carrière. Je moet immers niet louter beschikken over de nodige kennis en vaardigheden, je moet anderen ook kunnen overtuigen van je kwaliteiten!

Dit bericht is gepost op 26 October 2011 om 13:42 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.