Help! Ik haat mijn job!

Ik haat mijn job! Ik haat mijn werk! Ik haat mijn baas! Komt een van deze uitspraken je bekend voor?  Flitst een van deze gedachten herhaaldelijk door je hoofd? Dan is het hoog tijd om er iets aan te doen!

Deze gedachten zijn helemaal niet goed. Ten eerste is het al erg moeilijk je elke dag naar je werk te slepen als je je job zo erg haat. Als die negatieve gevoelens zul je bovendien overstralen op je omgeving, en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Dat betekent natuurlijk niet dat je je job zomaar moet blijven doen en erover zwijgen. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen voordat je eventueel op zoek gaat naar een job die beter bij je past.

Houd je gedachten voor jezelf

Je kunt er natuurlijk wel over praten met goede vrienden en familieleden, maar je hoeft niet de hele wereld ervan op de hoogte te brengen dat je je job haat. Plaats het dus ook niet op je blog of op sociale netwerksites als Twitter en Facebook. Werknemers zijn namelijk niet de enige mensen die sociale netwerksites gebruiken, werkgevers doen dat ook. Je zou natuurlijk niet willen dat eventuele toekomstige werkgevers op het internet te zien krijgen hoe negatief jij je uitlaat over je job. En je wilt waarschijnlijk ook niet ontslaan worden net voor je op zoek gaat naar een nieuwe job.

Haat je je job echt?

Iedereen van ons kan in de situatie terechtkomen dat hij of zij zijn of haar job haat. De job kan bijvoorbeeld niet zijn wat je ervan verwacht had, of de job zelf is wel ok, maar je baas en je collega’s zijn verschrikkelijk. Of je hebt te veel vervelende klanten, of werkuren die je totaal niet liggen, …

Als je er echt zeker van bent dat de job niets voor jou is, dat dit echt niets is dat je wil, dan weet je dat het tijd is om in actie te schieten en er iets aan te doen.

Blijven of weggaan?

Neem geen overhaaste beslissingen en dien niet van de ene dag op de andere je ontslag in. Het kan best zijn dat de zoektocht naar een nieuwe job langer duurt dan je voor ogen had. Denk eens na over wat je kunt veranderen om je job aangenamer te maken. Een overplaatsing aanvragen, verwisselen van shifts, assistentie vragen bij je werk,… deze mogelijkheden kunnen het verschil maken!

Als er echt geen opties meer overschieten om je job alsnog aangenamer te maken, dan is dat ook geen probleem. Je weet nu tenminste waar je aan toe bent. Neem echter niet meteen ontslag. Vaak is het gemakkelijker om een job te vinden als je er al een hebt. Neem de tijd om je cv te updaten, vul het aan met referenties en maak gebruik van je netwerk.

Op zoek naar een nieuwe job

Als je van start gaat met je zoektocht naar een nieuwe job, doe het dan discreet. Vertel je baas en je collega’s dat je van plan  bent weg te gaan wanneer de tijd er rijp voor is.
Begin met sollicitatiebrieven te versturen en informeer bij je netwerkcontacten, maar houd het voorlopig wel privé.

Nieuwe job gevonden?

Als je een nieuwe job gevonden hebt, ben je waarschijnlijk enorm gelukkig. Toch moet je ook nu niet van de daken schreeuwen hoe erg je je vorige job haatte. Breng je werkgever tijdig op de hoogte en houd al je frustraties voor jou. Je hebt nu een nieuwe job, waarom je dan nog druk maken om de oude?

Dit bericht is gepost op 7 September 2009 om 11:24 uur en is geplaatst in Carrière.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.