Waarop letten als je via e-mail solliciteert?

Als je solliciteert via e-mail heb je verschillende keuzes. Je kunt je sollicitatiebrief rechtstreeks in je e-mailbericht zetten en je cv in bijlage steken, maar je kunt ook je brief en je cv in bijlage zetten. Stuur ook een versie naar jezelf. Gebruik daarvoor het bcc-veld in je e-mailprogramma.

Naam van je cv

Als je je cv opslaat, geef het dan een naam in de trant van ‘cvAnneJacobs.doc’. Zo ziet men meteen dat het om jouw cv gaat, zonder dat men het document moet openen.

Onderwerp

Zet in het onderwerp van je e-mail de functie waar je voor solliciteert en je naam. Bijvoorbeeld: sollicitatie Junior Product Manager/ Bert Claessens

Ondertekening

Als je je brief gewoon in de e-mail zelf zet, vergeet dan zeker niet ook je contactinformatie (e-mailadres, telefoonnummer, etc.) in je ondertekening op te nemen. Op die manier kan de aanwerver je makkelijk contacteren.

Do’s en don’ts

Volg de regels
Werkgevers willen dat je doet wat zij van je verlangen en hebben niet veel begrip voor sollicitanten die de regels niet volgen. Als de vacature vraagt je cv in pdf-formaat te sturen, stuur dan geen Worddocument maar zet het over. Dit kan je online doen (zoek op Word to PDF conversion) als je er zelf de software niet voor hebt.

Wees extra voorzichtig
Veel e-mailprogramma’s hebben een automatische aanvulfunctie. Als je een paar letters intypt van een e-mailadres, kan het programma de rest aanvullen. Maar pas hiermee op. Je zou niet de eerste zijn die zijn sollicitatiebrief per ongeluk naar z’n baas heeft gestuurd.

Stuur geen cv zonder boodschap
Het komt vaker voor dan je denkt, maar veel mensen beseffen niet dat ze als ze een cv opsturen ook moeten duiden waarom ze dat doen. Stel een duidelijke e-mail op waarin je vermeldt voor welke job je solliciteert en waarom.

Gebruik niet de e-mailaccount van je werk
Het is niet zo slim de e-mailaccount van je werk te gebruiken om voor andere jobs te solliciteren. Veel bedrijven checken immers de e-mailactiviteit van hun werknemers. Voorts zal het ook geen goede indruk opwekken bij eventuele toekomstige werkgevers. Want hoe kunnen zij nu weten dat je dit in de toekomst niet ook gaat doen vanuit hun bedrijf?

Dit bericht is gepost op 2 July 2008 om 10:56 uur en is geplaatst in Solliciteren.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels:
© 2024 · jobinformatie.be Merken en domeinen zijn eigendom van Internet Ventures. Website beheerd door Volo Media.